Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Καπποδίστρας 2... Αρχίζει...

Τελικά μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, για όλους εμάς που περιμέναμε τι θα γίνει τελικά, πήραμε την απάντηση...

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρωθυπουργός στην 73η ΔΕΘ... Ο Καπποδίστριας θα υλοποιηθεί, δεδομένου ότι η ΚΕΔΚΕ θα ικανοποιήσει τα αιτήματά της και θα προσέλθει σε διάλογο για τη Διοικητική Μεταρύθμιση και αυτό ξεκαθαρίζεται από την ομιλία του Πρωθυπουργού στα εξής σημεία:

..... Αποδίδοντας βαρύνουσα σημασία στις προτάσεις της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ δρομολογούμε τη μετάβαση σε μια νέα διοικητική δομή. Προχωρούμε στη συγκρότηση λιγότερων και αποτελεσματικότερων ΟΤΑ, με σεβασμό στις ιστορικές και άλλες ιδιομορφίες, αλλά και ουσιαστική οικονομική στήριξη στις νέες διοικητικές δομές. Για το σκοπό αυτό:

- αποδίδεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το 90% των τελών κυκλοφορίας,
(Διεκδίκηση ΚΕΔΚΕ Νο 1)

- αποδίδονται όλοι οι θεσμοθετημένοι πόροι και
(Διεκδίκηση ΚΕΔΚΕ Νο 2, σε ισόποσες δόσεις τα 250 εκ ευρώ - συμφωνία Υπ. Οικονομικών με ΚΕΔΚΕ και μέχρι 15 Οκτωβρίου να υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ).

- ρυθμίζεται η επιστροφή παρακρατηθέντων πόρων, που φτάνουν το 1,7 δισ. ευρώ.
(Διεκδίκηση ΚΕΔΚΕ Νο 3 περι ομολόγων ο λόγος...)

Κοινώς ... Σχα Ματ! Ο κύβος ερρίφθει !!!

Άντε και καλές συνενώσεις !!!

Μια φορά και ένα καιρό ήταν.... Το Διαδίκτυο!

Δείτε πως μια στατιστική μπορεί να χρησιμοποιηθεί έτσι κι αλλιώς….

Όταν αυτή τη στιγμή θεωρούμαστε ουραγοί στο παγκόσμιο Internet, η Διοίκηση της χώρας έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω και να μας παρουσιάζει τους ρυθμούς ανάπτυξης ως επίτευγμα και ότι βάσει των ρυθμών ανάπτυξης έχουμε κατακτήσει τη πρωτιά…

Φυσικά, όταν από την πέτρα πάμε στη φωτιά είναι επίτευγμα, όταν από την dial up πάμε στην adsl … ανακαλύψαμε τον τροχό :) :) :)

Όταν άλλα Κράτη έχουν στα χαλαρό 24 Mbps και εμείς ιδρώνουμε να δώσουμε ΜΕΧΡΙ 24 …. Ε, τότε είμαστε κορυφή….

Δείτε και αφρίστε:

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ


Χαίρετε.

Τα τελευταία 4,5 χρόνια η Ελλάδα έχει καλύψει πολύ μεγάλο δρόμο στα θέματα των ψηφιακών τεχνολογιών. Η ψηφιακή στρατηγική που τέθηκε σε εφαρμογή το 2006 είχε σαφείς αναφορές σε δράσεις και στόχους. Οι στόχοι αυτοί είναι σήμερα πραγματικότητα. Σήμερα, 12 στους 100 Έλληνες έχουν πρόσβαση στο γρήγορο Internet, όταν το 2004 είχε μόνος ένας στους 1.000. Το στόχο που θέσαμε τότε, σήμερα τον ξεπερνούμε.
Το 2007, η Ελλάδα κατετάγη έκτη παγκοσμίως και πρώτη μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας, ενώ το 2006 είχαμε καταλάβει την πρώτη θέση παγκοσμίως. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας είναι θετικά, ωστόσο δεν μας αρκούν. Χρειάζεται περισσότερη επιμονή και περισσότερη ένταση προσπάθειας.
Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα για την ανάπτυξη υποδομών οπτικών ινών για δίκτυα νέας γενιάς.

Τα σχόλια δικά σας…..