Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Αντισυνταγματική η αγορανομική διάταξη για την τιμή βασικών προϊόντων στα κυλικεία

30/1/2008 9:47:55 πμ
http://www.lawnet.gr/articlemain.asp?id=15280

Το Δ' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με απόφασή του ακύρωσε το άρθρο 3 της από 31/08/05 απόφασης του υπουργού Ανάπτυξης και τη σχετική αγορανομική διάταξη που αφορά τον καθορισμό ανωτάτων τιμών πώλησης των εμφιαλωμένων νερών (εγχώριων και μη), καφέδων, σάντουιτς και τοστ, καθώς και των ροφημάτων (τσάι) που πωλούνται στα αεροδρόμια, πλοία, σιδηροδρομικούς σταθμούς, γήπεδα, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, νοσοκομεία, κλινικές, πανεπιστήμια, σχολές, κινηματογράφους και θέατρα.Στην απόφαση του ΣτΕ αναφέρεται ότι σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές του άρθρου 5 που καθιερώνουν το δικαίωμα ελεύθερης συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, η καθοριζόμενη ανώτατη τιμή πώλησης προϊόντων «όχι μόνο δεν μπορεί να είναι κατώτερη του κόστους παραγωγής ή εμπορίας ορθολογικώς οργανωμένης επιχειρήσεως στον οικείο κλάδο παραγωγής ή εμπορίας, όπως το κόστος αυτό διαμορφώνεται υπό συγκεκριμένες, από άποψη τόπου και χρόνου, οικονομικοτεχνικές συνθήκες, αλλά πρέπει να περιλαμβάνει και εύλογο, επίσης από ορθολογικώς οργανωμένη επιχείρηση προσδοκώμενο, ποσοστό κέρδους».

ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΡΑ:

Μα καλά, είναι δυνατόν να φωνάζουμε για την ακρίβεια, το καλοκαίρι να "ξεσκίζονται" τα ΜΜΕ να "κράζουν" τους πάντες και τα πάντα, ειδικά για το νερό και τον καφέ - αν δεν είδαμε ρεπορτάζ σε αεροδρόμια, αρχαιολογικούς χώρους και λιμάνια - ότι είδη πρώτης ανάγκης πωλούνται πανάκριβα; Είναι δυνατόν να πωλούν το μπουκάλι νερού 500 ml 2 € και το ΣτΕ να έρχεται και να το κρίνει αντισυνταγματικό;

Τι ***χχχχ!!!^^^ είναι αυτές; Πού ζούμε; ΈΛΕΟΣ!!!

Α, ρε Χριστόδουλε, κάτι ήξερες και την "έκανες"....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Φίλε θα μου επιτρέψεις ένα σχόλιο για τον Αρχιεπίσκοπο:
Τα τελευταία του μηνύματα για τον Ελληνισμό και ειδικά για τη νέα γενιά περιλαμβάνει η διαθήκη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα κείμενο, το οποίο έγραψε ιδιοχείρως λίγο πριν από το ταξίδι στο Μαϊάμι κι ενώ ήδη γνώριζε το προδιαγεγραμμένο τέλος του και στο οποίο αφού κάνει μια αποτίμηση του έργου του, γράφει για τα οράματα που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Πιστός δε στις αρχές και τα πιστεύω του, αναφέρεται στον Χριστιανισμό, ενώ απευθύνει πλήθος μηνυμάτων στον Ελληνισμό και ειδικά στη νέα γενιά. Ούτε ακίνητα, ούτε χρήματα, ούτε κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο δεν αφήνει με τη διαθήκη του ο μακαριστός Χριστόδουλος, γιατί πολύ απλά δεν διέθετε κάτι στο όνομά του. Η διαθήκη, ή καλύτερα η παρακαταθήκη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, βρίσκεται σ’ ένα σφραγισμένο φάκελο, στην έρημη πλέον αρχιεπισκοπική κατοικία και θα ανοιχθεί από το διάδοχό του, που το πιθανότερο είναι να δημοσιοποιήσει τα τελευταία λόγια του. Τα μοναδικά περιουσιακά στοιχεία τα οποία και μεταβιβάζει στον πνευματικό του πατέρα πρώην Πειραιώς Καλλίνικο και τα πνευματικά του τέκνα, οι ποιμαντορικές ράβδοι, είναι η προσωπική του βιβλιοθήκη, τα άμφιά του, τα εγκόλπια, οι σταυροί και όσα άλλα πολύτιμα δώρα είχε δεχθεί.
Το πιο συγκλονιστικό ίσως της σημερινής ημέρας ήταν η αθρώα προσέλευση νέων ανθρώπων στο “τελευταίο αντίο”. Ανθρώπων που δεν είναι αυτό που λέμε “της εκκλησίας”. Ακόμη και εκείνο το πανό μικρών παιδιών που ανέγραφε “Σε πάμε!” .
Και γω συγκαταλέγομαι σε αυτούς που δεν έχουν πολλά-πολλά με την εκκλησία (πόσο δε μάλλον με τους “παπάδες”). Αλλά ο μακαριστός ήταν διαφορετικός. Και θεωρώ απίθανο να έχουμε ξανά “παπά” που θα μιλά στη γλώσσα μας. Παρά τις διαφωνίες, που ίσως είχαμε όλοι μας για ορισμένα θέματα, ήταν ξεχωριστός.

Απο αύριο που η καθημερινότητά μας θα μπει στους ίδιους απάνθρωπους και σκληρούς ρυθμούς, ας μείνει η μνήμη σου ζωντανή σε όλους μας.