Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

Ακρίβειας… συνέχεια…

Για να μην ξεχνιόμαστε και επειδή μου την έχει «καρφώσει» άγρια η όλη «ιστορία», έχω βαλθεί και παρακολουθώ το θέμα της ακρίβειας. Για ένα και μόνο λόγο:
Για να διαπιστώσουμε όλοι μαζί τι
Π Ρ Ο Β Α Τ Α Ρ Ε Σ είμαστε… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!


Το πρώτο κύμα ανατιμήσεων του 2008
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΠέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2008 07:00
ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ αντιμετώπισης του πρώτου κύματος ανατιμήσεων για το 2008 προετοιμάζει το ΥΠΑΝ και ο υφυπουργός, Γ. Βλάχος. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν αυξήσεις έως και 15% από τουλάχιστον 27 ισχυρούς προμηθευτές του οργανωμένου λιανεμπορίου, που θα αρχίσουν να ισχύουν σταδιακά.Αυξητικές μεταβολές τιμών αναμένεται να καταγραφούν σε αγαθά, όπως δημητριακά, ζυμαρικά, σάλτσες, παιδικές τροφές, γάλατα, ψωμί και άλλα είδη αρτοποιίας και εν γένει προϊόντα που πλήττονται από τις ανατιμήσεις πρώτων υλών διεθνώς.

Σχόλιο: Ποιόν μηχανισμό; Έχετε δει τα τελευταία είκοσι χρόνια κανένα μηχανισμό ελέγχου από το ΥΠΑΝ; Εκτός και να με τον μηχανισμό εννοούν την επικείμενη κολονοσκόπηση που πρόκειται να μας υποβάλουν!
Αυτούσιο, για να καταλάβετε το θέατρο του παραλόγου…
Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2008 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
κ. ΧΡ. ΦΩΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Γνωρίζουμε όλοι τη διεθνή συγκυρία η οποία, δυστυχώς, βοηθάει την ακρίβεια. Το πετρέλαιο, τα δημητριακά, το γάλα δημιουργούν ανατιμητικές τάσεις. Εκείνο το οποίο κάνουμε εμείς είναι να παρακολουθούμε, να παρεμβαίνουμε, να κάνουμε ελέγχους. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε την αθέμιτη κερδοσκοπία να πάρει το πάνω χέρι. Επεξεργαζόμαστε και άλλα μέτρα, τα οποία θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση του να μετριαστούν οποιεσδήποτε ανατιμητικές τάσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει στα συρτάρια σας μια έκθεση για το σεισμολογικό που έχει αφήσει ο προκάτοχός σας;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν έχω δει κάτι τέτοιο, αλλά υπάρχει ένα θέμα, το οποίο θα το δούμε, γιατί τώρα προέκυψε και πρέπει να δούμε αν υπάρχει κάτι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιο είναι αυτό το θέμα; Θέμα διαχείρισης;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κάτι το οποίο άκουσα κι εγώ. Είναι κάτι το οποίο δε γνωρίζω και θα το κοιτάξω.

Σχόλια: Η Διεθνής συγκυρία βοηθάει την ακρίβεια!
Τι μας λέει ο άνθρωπος! Πες μας που ζωγραφίζεις να έρθουμε να αγοράσουμε τα καλλιτεχνήματά σου! Διότι, εγώ βλέπω ότι «ζωγραφίζεις»… ΑΑΑΑ Υπουργέ μου, να μην το κρύψουμε… ότι ζωγραφίζεις… ζωγραφίζεις…. Είσαι καλλιτέχνης!
2ο Σχόλιο: παρακολουθούμε, παρεμβαίνουμε, κάνουμε ελέγχους.
Προσωπικά θα κρατήσω μόνο την πρώτη λέξη. Οι άλλες είναι στη «σφαίρα του καλλιτέχνη», δηλαδή, καλλιτέχνης = βλέπε σχόλιο Νο1!

Σχόλιο Νο3: Δεν μας έφτανε ο ένας, έχουμε και τον «Χατζιαβάτη»! Αντί να του τα χώσει ο Δημοσιογράφος, είμαστε μια κατάσταση «νιρβάνα»… Άλλα βλέπουν τα μάτια μου, άλλα ακούνε τα αυτιά μου…

Σχόλιο Νο 4: Οι ερωτήσεις ξεφεύγουν πέρα από κάθε φαντασία και «προσκυνώ» το μέγα βασίλειο της ηλιθιότητας!

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2008 07:00
EKTAKTA μέτρα για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων μελετά το ΥΠ.ΑΝ., εξετάζοντας και τη δημοσιοποίηση ονομάτων εταιρειών που προβαίνουν σε ανατιμήσεις υψηλότερες του πληθωρισμού. Το ζήτημα συζητείται σήμερα στην Κυβερνητική Επιτροπή, ενώ προηγήθηκε, χθες, συνάντηση του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, με τον ΥΠ.ΑΝ., Χ. Φώλια.

Σχόλιο: Στα έκτακτα μέτρα συμπεριλάβετε και την γαστροσκόπηση…..

Aυξήσεις στα γαλακτοκομικά αναμένονται τις επόμενες εβδομάδεςΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2008 09:33

ΣΕ ΝΕΕΣ ανατιμήσεις προτίθεται να προχωρήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες η γαλακτοβιομηχανία, πιεζόμενη από την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών έως 50% στο διάστημα που μεσολάβησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ ανοδικές τάσεις στις τιμές προβλέπει και η Κομισιόν για την Ε.Ε.Σύμφωνα με κορυφαίους παράγοντες της γαλακτοβιομηχανίας, οι αυξήσεις στις τιμές χονδρικής του γάλακτος θα είναι της τάξης του 5 με 7%, θα αρχίσουν σταδιακά να αποφασίζονται κατά το διάστημα που ακολουθεί και ουσιαστικά θα πριμοδοτηθούν από την αύξηση της τιμής του γάλακτος στον παραγωγό, από τα περίπου 35 λεπτά το λίτρο που ήταν πριν από τέσσερις μήνες στα 45 λεπτά το λίτρο σήμερα.

Σχόλιο: Δεν μας έφταναν «οι δικοί μας», θα έχουμε και «εισαγόμενους νταβαντζήδες(βλέπε Κομισιόν).

… και συνεχίζει το άρθρο:
Πάντως στο υπουργείο Ανάπτυξης περί τις 30 μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων έχουν ήδη καταθέσει αυξημένους τιμοκαταλόγους με ισχύ από τον Ιανουάριο, που προβλέπουν ποσοστά ανατιμήσεων υψηλότερα του πληθωρισμού. Οι περισσότερες εξ αυτών, μετά από σχετικό αίτημα του ΥΠΑΝ, γνωστοποίησαν κοστολογικά στοιχεία, ενώ ορισμένες ζήτησαν μικρή προθεσμία ώστε να ανταποκριθούν, επικαλούμενες φόρτο εργασίας κατά την περίοδο των εορτών.Πληροφορίες της «Ν» αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Βλάχος, θα αρχίσει επαφές με εκπροσώπους των εν λόγω εταιρειών, από τους οποίους θα ζητήσει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στην τιμολογιακή τους πολιτική, επικαλούμενος τις επιπτώσεις που ήδη καταγράφονται στον πληθωρισμό, καθώς και στο οικογενειακό εισόδημα που έχει ήδη πληγεί από τις έως τώρα ανατιμήσεις.
Σχόλιο: θα αρχίσει επαφές…. Μήπως σας θυμίζει κάτι; Όχι; Να σας το θυμίσω εγώ…Στις 15.12.2007 η Ναυτεμπορική είχε δημοσιεύσει σχετικό άρθρο για τις ανατιμήσεις, όπου εκεί αναφέρεται ότι η ηγεσία του ΥΠΑΝ θα αρχίσει… τι άλλο ; ….. τις επαφές….
Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά μας το φέρνουν απέξω – απέξω, ότι θα έχουμε «επαφές» …. «τρίτου τύπου»….

Συνέχεια του άρθρου…
Νέες αυξήσεις σε Ε.Ε.Περαιτέρω άνοδο των τιμών τους προσεχείς μήνες λόγω των διεθνών συγκυριών αναμένει η Κομισιόν, όπως αναφέρει σε απάντησή της προς τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητή Γιώργο Παπαστάμκο.Στην απαντητική της αναφορά η Κομισιόν υπογραμμίζει ότι οι δυσοίωνες τάσεις για περαιτέρω αύξηση των τιμών σε βασικά διατροφικά είδη σε επίπεδο Ε.Ε., αποτυπώνονται με σαφήνεια, λόγω των πρόσφατων αυξήσεων των τιμών των ακατέργαστων γεωργικών προϊόντων.
Μέτρα Αποφασισμένος να λάβει μέτρα κατά των κερδοσκόπων, παρουσιάσθηκε μια ακόμη φορά ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρ. Φώλιας, με σκληρές δηλώσεις που έκανε, χθες, μετά το τέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής.Πληροφορίες της «Ν» αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της Κυβερνητικής Επιτροπής αποφασίσθηκε οι παρεμβάσεις κατά των ανατιμήσεων να ανακοινωθούν στο τέλος Φεβρουαρίου.Πάντως ο υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την εισαγόμενη ακρίβεια - και ειδικότερα τις αγορές πετρελαίου, δημητριακών και γάλακτος, που επηρεάζουν περισσότερο τις τιμές και πρόσθεσε ότι θα επιμείνει στους ελέγχους και στην καταγραφή της εξέλιξης των τιμών, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, και ότι δεν θα διστάσει και λάβει και άλλα, ώστε να αντιμετωπίσει επιτυχώς το ανατιμητικό κύμα.«Εάν υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι πιστεύουν ότι, από εδώ και μπρος, μπορούν να κερδοσκοπήσουν, καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους, διότι είμαστε αποφασισμένοι να «κόψουμε τα χέρια» αυτών, που θεωρούν ότι έχουν «μακριά χέρια» δήλωσε με έμφαση ο υπουργός.

Σχόλιο: Νομίζω ότι το καλύψαμε το θέμα…στις απευθείας δηλώσεις του Υπουργού….

Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2008
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η ακρίβεια απειλεί την οικονομία;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Συζητήσαμε επίσης τις επιπτώσεις που έχουν στην ελληνική οικονομία η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και οι αυξήσεις των τροφίμων διεθνώς, όπως και των πρώτων υλών. Οι επιπτώσεις μέχρι στιγμής είναι ελεγχόμενες, αλλά η Κυβέρνηση, με τους αρμόδιους μηχανισμούς, είναι συνεχώς σε εγρήγορση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες ανατιμήσεις.

Σχόλιο: Αποκωδικοποίηση των λεγόμενων του Υπουργού:
«Κουφάλες» την πατήσατε… όχι μόνο θα σας διακορεύσουμε από παντού και από όπου υπάρχει οπή, αλλά θα γίνει άμεσα και κατ’ επανάληψη…. (έτσι μεταφράζεται η εγρήγορση)….

Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2008

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΧΡ. ΦΩΛΙΑ
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η ακρίβεια ήταν ένα από τα θέματα που συζητήσαμε. Είναι γεγονός ότι η εισαγόμενη ακρίβεια – μέσω πετρελαίου, δημητριακών και γάλακτος – επηρεάζει σαφέστατα τις τιμές. Από εκεί και πέρα όμως, είναι ένα θέμα το οποίο παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά. Οι έλεγχοι είναι συνεχείς. Η καταγραφή των οποιωνδήποτε διαφοροποιήσεων στις τιμές είναι δεδομένη. Παίρνουμε όλα τα μέτρα τα οποία χρειάζονται και θα πάρουμε κι άλλα. Εκείνο που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι εάν υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι πιστεύουν ότι, από εδώ και μπρος, μπορούν να κερδοσκοπήσουν, καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους, διότι είμαστε αποφασισμένοι να ‘’κόψουμε τα χέρια’’ αυτών, που θεωρούν ότι έχουν ‘’μακριά χέρια’’.

Σχόλιο: …. Μετάφραση (τα υπογραμμισμένα): Σας έχουμε ανοίξει …. Τα…. Πόδια και απλώς το απολαμβάνουμε… η θα κάνετε πίσω και θα το απολάυσετε, ή θα μπεί και θα πονέσει… Πάντως όπως και να έχει θα σας κάνουμε την κ**πίδα τετράγωνη!
…. Και επειδή σας αγαπάμε, έτσι για να έχει και συναίσθημα… θα σας πούμε και μερικά γλυκόλογα = Παίρνουμε όλα τα μέτρα….

Κοινώς: θα μας «πάρουν» και θα μας «ξαναπάρουν»….

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάνε να διαλύσουν την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα";
Ενοχλεί; Ενοχλεί;