Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Όταν ο Θύτης γίνεται Θύμα….

Ζαχοπουλιάδα Οδύσσεια, αλλά μη φανταστείτε ότι θα μιλήσουμε για τα γνωστά… ΌΧΙ! Εδώ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Με αφορμή το προαναφερόμενο «δράμα» που ζούμε αυτό τον καιρό, είχαμε και ένα ευχάριστο… και για να μην σας «πρήζω», αναφέρομαι στο δημοσιογραφικό μπούμερανγκ!
Δηλαδή: Όλα αυτά τα «αρπακτικά» και όλοι οι «εισαγγελάτοι» της τηλεόρασης και της δημοσιογραφίας έρχονται αντιμέτωποι με έναν «Δούρειο Ίππο» του επαγγέλματός τους… και ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά «το μπάμ» Τριανταφυλλόπουλου – Αναστασιάδη!
Το πόσο το χάρηκα, παιδιά, δεν φαντάζεστε!.... και να σας εξηγήσω: Έχω αναφερθεί στον πόλεμο και συγκεκριμένα στον ύπουλο πόλεμο που έχουν κηρύξει τα «μιντια» - και αναφέρομαι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - ενάντια στο «κακό», «κακόβουλο», «σάπιο» και άλλες πολλές τέτοιες καλές λεξούλες που μας «στολίζουν» κατά καιρούς, πιο άλλο; Το Ελληνικό Δημόσιο!
Ναι Κυρίες και Κύριοι, από την ημέρα που η Δημοσιογραφία, η Ενημέρωση, ο Τύπος κλπ κατάλαβε ότι ανήκει στις μορφές εξουσίας, ήρθε και έγινε ένα με την λαϊκή ρήση που χρησιμοποιούμε όλοι μας:
«Έκανε η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο»!
Όπως είπα λοιπόν, όλοι αυτοί που θέλουν να επικαλούνται «το κοινό συμφέρον», το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι: παραπληροφόρηση, κιτρινισμό, φανατισμό και να σπέρνουν την διχόνοια μεταξύ των Υπηρεσιών και του Έλληνα Πολίτη. Θα μου πείτε τώρα: «Τι λες ρε μεγάλε και εσύ του σιναφιού είσαι…» και θα σας απαντήσω: Ναι μέν, αλλά… Το αλλά πάει ότι υπάρχει νέα γενιά στη Δημόσια Διοίκηση και υπάρχουν πολλά και καλά δείγματα ότι μπορούμε να προσφέρουμε!
Όμως το θέμα μας αυτή τη στιγμή είναι άλλο… και συγκεκριμένα πώς από κυνηγός γίνεσαι κυνηγημένος!
Απολαυστε το λοιπόν «αγαπητοί» δημοσιογράφοι, για να καταλάβετε πως είναι να έχεις συνεχώς πίσω σου κάτι «κοπρόσκυλα» σαν κι εσάς, γιατί δυστυχώς στον τομέα σας λίγα είναι τα πραγματικά «κυνηγόσκυλα» και «λαγωνικά», αλλά αυτά τα παιδιά δεν είναι μπροστά από τις κάμερες, αλλά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ούτε κάν τα ονόματά τους! Διότι καλοί πάντα υπάρχουν και παντού…
Έτσι λοιπόν, να αντιληφθείτε πώς είναι να προσπαθείς να αποδείξεις το αυτονόητο και το ότι δεν είσαι «ελέφαντας»! Γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε πέσει σε αυτό το trip-άκι, και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε… Έχουμε πέσει στη «λούμπα» του κάθε «δήθεν» έγκριτου δημοσιογράφου, που έχουν κάνει τα κανάλια πανηγύρια από τα παράθυρα και ποιο κίτρινα και από την χολέρα! Γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα αναδείξουν το κακό και πώς θα αποκρύψουν την αλήθεια και το έργο που προσφέρεται στην Ελληνική Κοινωνία, είτε προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά κυρίως ότι προσφέρεται από το Ελληνικό Δημόσιο!
Ξυπνήστε Κύριοι, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και τα Υπουργεία! Υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου Υπάρχουν σε όλη τη Χώρα και για να «μιλήσουμε» κα στη «δική μας «γλώσσα», Υπηρεσίες υπάρχουν σε όλη την Ελληνική Επικράτεια!
Τέλος, για να μην σας ζαλίζω, επειδή από τους συγκεκριμένους δύο έχουν δει πολλά τα μάτια μου, μην εκπλαγείτε αν ο δήθεν «χωρισμός» τους έγινε για τηλεθέαση, για να «ανεβάσουν νούμερα» ή για να πουλήσουν περισσότερα φύλλα! Δεν θα μου φαινόταν καθόλου παράξενο να είναι όλο αυτό στημένο, ένα καλοστημένο μάλιστα σκηνικό!
Μέχρι όμως να αποδειχθεί αυτό, «παιδάκια» - αναφέρομαι στους δυο «χωρισμένους» - Κάντε λίγο προς τα πίσω ή ακόμη σκύψτε και λίγο – όπως σας βολεύει και απολαύστε το!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε είναι γεγονός ότι η νέα γενιά που μπαίνει στο Δημόσιο (μέσω ΑΣΕΠ) δεν έχει καμία σχέση με τη συντριπτική πλειοψηφία των παλιών δημοσίων υπαλλήλων. Αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν πάνω από 15 χρόνια υπηρεσίας και ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ έχουν βάλει "βίσμα" για να μπουν στο δημόσιο. Και είναι αυτοί που θα βγουν νωρίς-νωρίς στη σύνταξη και θα αφήσουν σε μας να σηκώσουμε τα βάρη...
Η εφημερίδα "πρώτο Θέμα" για μένα έκανε τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις. Και επειδή δεν ψάχνουμε για αγίους μου φτάνει να υπάρχουν εφημερίδες που να βγάζουν τα άπλητα των πολιτικών στη φόρα. Θέλουμε δε θέλουμε μόνο τα ΜΜΕ φοβούνται (πλέον).
Και μην ξεχνάς ότι είναι η μόνη εφημερίδα που τόλμησε να τα βάλει με τη Ντόρα και την οικογένειά της όταν όλοι τους "γλύφουν".

stilianos είπε...

Φίλε και συνάδελφε chris, προσωπικά δεν τα έχω με την συγκεκριμένη εφημερίδα, αν και ομολογώ ότι ο "Μάκης" δεν ανήκει στην κατηγορία του συμπαθώ, αλλά στην κατηγορία του χλιμίτζουρα! ¨οχι ότι ο έταιρεος Καπαδόκης δεν μου κάθεται στο στομάχι και δεν έχει να κάνει με το ¨τι αποκαλύπτουν¨ αλλά με το όλο "στυλάκι" τους!
Τέλος πάντων τα έχω γενικότερα με τα ΜΜΕ, γιατί τα τελευταία χρόνια "την έχουν δει κάπως" και το μόνο που ΔΕΝ κάνουν, είναι να παρέχουν σωστή πληροφόρηση, με εξαίρεση την ΝΕΤ. Κατά τα άλλα βλέπεις έναν "εξαιρετκό Θίασο", κοινώς καραγκιοζιλίκια...