Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Περί μίζας...

Περί μίζας λοιπόν αυτό το θέμα γιατί ως γνωστό, θέλουμε να πιστεύουμε ότι όπου ελληνικό Δημόσιο = Με μίζα!

Ε, λοιπόν αγαπητοί γελιέστε και γελιέστε οικτρά!

Ίσως να είμαι από τους ελάχιστους «ρομαντικούς» που υπάρχουν στο Ελληνικό Δημόσιο όμως, αυτή η κατάσταση με έχει αγανακτήσει! Διότι να τα «παίρνεις» και να σε κατηγορούν, πάει και έρχεται… το να προσπαθείς απλώς να κάνεις όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά σου (ναι κυρίες και κύριοι γίνεται και αυτό στο Ελληνικό Δημόσιο πιστέψτε το) και να σε κατηγορούν, το μόνο που σου έρχεται να πείς είναι ένα ΆΝΤΕ ΚΑΙ…. *****

Το βιώσαμε λοιπόν και αυτό και πιστεύω ότι έχουμε να δούμε και άλλα….

Φυσικά και υπάρχουν «οι γνωστοί – άγνωστοι» του Ελληνικού Δημοσίου που είναι μπλεγμένοι σε διάφορα, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω, ότι όσο και να θές να είσαι ή να θές να γίνεις διαπλεκόμενος (ή ένας από αυτούς και να συμμετέχεις σε αντίστοιχη ομάδα), να είναι κάποιος «φρέσκος» νέο εισερχόμενος… Ειδικά αν είσαι σε ένα μικρό Δήμο και η Υπηρεσία σου είναι μικρή…. Ευκολότερο είναι να «παρασυρθείς» μετά από χρόνια και ειδικά αν υπηρετείς σε μεγάλο φορέα, παρά να είσαι σε ένα χώρο που όλο και όλο είμαστε 20 άνθρωποι!

Γι αυτό λοιπόν, το περί μίζας, δεν με πείθει πλέον, γιατί μετά από μια πορεία 4 χρόνων, έστω μικρή πορεία, διαπίστωσα ότι το θέμα μίζας έχει γίνει καραμέλα ή χρησιμοποιείται από κάποιον σκόπιμα γιατί ο ίδιος έχει βλέψεις για κάτι τέτοιο αλλά επειδή δεν βρίσκεται στο σημείο κλειδί, "λασπολογεί" για να καταφέρει τα αυτονόητα και εξηγούμαι:

Τα παραπάνω είναι από προσωπικά βιώματα, διότι στη προσπάθειά μου να προσφέρω τα μέγιστα και να δώσω άμεσες λύσεις - ειδικά όταν πρόκειται για θέματα software - harware - κατηγορηθήκαμε μαζί με την συνάδελφο του λογιστηρίου ότι οι γρήγορες και οικονομικές λύσεις κρύβουν από πίσω μίζες.

Η κατηγορία προήλθε από αιρετό της Διοίκησης και φυσικά μας πρόσβαλε ανεπανόρθωτα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι την ακούσαμε και από πάνω. Και μην φανταστείτε τίποτα τρελά νούμερα.... Προμήθεια antivirus περίπου 2.000 € για 15 Η/Υ (πρίν από ένα χρόνο που τελικά εξαιτίας του αιρετού αφού μας τα έκανε «πεπόνια» δεν υλοποιήθηκε), προμήθεια UPS 55 € / ΗΥ για 15 Η/Υ (αυτό έγινε τώρα με τις απεργίες της ΔΕΗ) πάλι δεν υλοποιήθηκε. Και ξέρετε γιατί; Επειδή οι προσφορά που είχαμε από προμηθευτή που βρίσκετε κοντά στο Δήμο και μπορεί και μας εξυπηρετεί άμεσα σε θέματα Hardware, θεωρεί ο «έξυπνος» αιρετός ότι μας δίνει μίζα και θα πρέπει να απευθυνόμαστε σε άλλον προμηθευτεί ο οποίος απέχει 45 χλμ από την έδρα του Δήμου, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι οικονομικότερος αλλά και γνωστός του αιρετού, θα πρέπει να τα προμηθευόμαστε από εκεί!

Έλα όμως που όταν προμηθευτήκαμε από εκεί υλικά και χρειαστήκαμε υποστήριξη δεν την είχαμε! Βέβαια του «την είπαμε» αλλά πέρασε και δεν ακούμπησε…
Τελικά, ο… «γνωστός» του μας δίνει προσφορά με 75€ το UPS (πλέον ΦΠΑ), ενώ με τον προμηθευτή που υποτίθεται μας δίνει και μίζα, μας δίνει 55€ το UPS (πλέον ΦΠΑ). Φυσικά εμείς του προτείναμε το οικονομικότερο, το μόνο που χρειάζεται είναι να αντέξει το UPS το μπαμ και τίποτα περισσότερο.

Επειδή όμως δεν ήταν του «γνωστού» του, τι λέει: «Α, είναι διαφορετικής ισχύος το ένα είναι 800 VA και το άλλα είναι 600 γι αυτό είναι και πιο φθηνό…» και του λέμε ωραία, εγκρίνετε αυτό των 75 να τελειώνουμε, εμάς δεν μας ενδιαφέρει από πού θα τα προμηθευτούμε και να θα είναι 600 ή 800 VA και τα δύο θα κάνουν τη δουλειά για τα οποία τα θέλουμε…. Και τι μας απαντάει ρε παιδιά… "Όχι θα πάρουμε και άλλη προσφορά από τον ίδιο και από έναν ακόμα και να είναι 600 VA". Το θέμα το αφήσαμε επάνω του να βρεί τις προσφορές του ( και φυσικά να τα κανονίσει όπως θέλει) και παρακαλάμε να «καούν» τα «μηχανάκια» μας και εκεί που θα πληρώναμε: 973 € σύνολο, θα πρέπει να πληρώσουμε τουλάχιστον 400 – 500 € για έναν καινούργιο Η/Υ.

Τελικά μάθαμε, ότι ο "αδιάβλητος" έχει "παρελθόν" και κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια... Το θέμα είναι ότι τη ζημιά του την έκανε σε εμάς και στο Δήμο γενικότερα... Αλλά ως γνωστό όπου δεν υπάρχει έλεγχος σε αυτή τη χώρα δεν κινείται και τίποτα.

Πάντως μην ανησυχείτε.... έχουμε ακόμη για τον "πάτο"... Αλλά επειδή σε αυτή την χώρα έχουμε μάθει να βλέπουμε τις καλές προσπάθειες ως "ύποπτες", δεν αντέχω.... "πνίγομαι" Κάποια στιγμή, αν θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά και ειδικά η νέα "φουρνιά" θα πρέπει λίγο να ξεφύγει από τα "γρανάζια" του κατεστημένου...

Έλεος δεν είναι όλοι το ίδιο και δεν είναι όλα ίδια!

Υπάρχει και η διαφορά!

Αυτό θέλω να αναδείξω, ότι είμαστε διαφορετικοί και προσπαθούμε για το καλύτερο!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θίγεις ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στο Δημόσιο Τομέα.
Κάθε δημόσια υπηρεσία έχει προμηθευτές και προϋπολογισμό με κωδικούς. Αυτά τα θέματα τα χειρίζονται οι Διευθυντές και οι Τμηματάρχες και αυτοί στην τελική έχουν την ευθύνη.
Το τι χρήμα τρώγεται από τους προϋπολογισμούς δεν λέγεται!
Άλλα φαίνονται στα χαρτιά και... άλλα είναι στην πραγματικότητα.
Πάντως αγαπητέ μου φίλε δεν αξίζει τον κόπο να σκας!
Δεν βγάζεις άκρη!
Δυστυχώς...

stilianos είπε...

Σε ευχαριστώ φίλε chris για την υποστήριξη και την κατανόησή σου, αλλά σκάω γιατί ναι μεν "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι" (βλέπε Υπουργεία), αλλά σε μικρούς Δήμους θα έπρεπε να είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα...