Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Οι ημέρες είναι έτσι (Μεγάλη Εβδομάδα, γαρ) και το θέλει η Θρησκεία και η Παράδοση, να νηστεύουμε.

Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί ποτέ τί γίνεται στον οργανισμό μας μετά από μια νηστεία 40 ημερών; Όχι;

Τα πράγματα είναι απλά! Στην αρχή ο ανθρώπινος οργανισμός αρχίζει "να καίει" λίπη, εφόσον διατηρούμε ισορροπημένη διατροφή, γιατί αλλιώς αν η διατροφή αποτελείται από 100% υδατάνθρακες και άμυλο.... συγχαρητήρια.... Χάσατε... και όχι κιλά, αλλά χάσατε τη μάχη της έμμεσης δίαιτας!
Ως γνωστό αμυλούχες ενώσεις, εφόσον καταναλωθούν πρέπει να αφομοιωθούν στα γρανάζια της μηχανής, διαφορετικά, θα δημιουργηθούν λίπη. τί θέλω να πω με αυτό: Αν τρώτε πολλά ζυμαρικά, όσπρια και τα συνοδεύεται με μπόλικο ψωμί, τότε η θερμιδική αξία που προσλαμβάνεται είναι πάρα πολύ υψηλή και για να μην μετατραπεί σε λίπος και συσσωρευτεί σε γνωστά σημεία, απαιτείται να αυξήσουμε την κινητικότητά μας, δηλαδή περισσότερο περπάτημα και άθληση.

Αυτό είναι το πρώτο καταστροφικό μέρος της νηστείας και έτσι να σας δώσω και έμμεσα την απάντηση γιατί οι Ιερείς μας είναι οι περισσότεροι υπέρβαροι. Δεν υποκρύπτει τίποτα, ούτε είναι μπλεγμένοι σε σκάνδαλα, απλώς οι άνθρωποι για να μπορούν να ακολουθήσουν τους κανόνες "πληρώνουν" το τίμημα με επιπλέον βάρος!

Το δεύτερο μέρος της καταστροφής είναι η τελική ευθεία της Μεγάλης Εβδομάδας, όπου φτάνουμε στο σημείο να τρώμε χωρίς λάδια, "γκάζι" και τα συναφή, με βασικό τρόφιμο ΜΟΝΟ το ψωμί και να οδηγούμε τον οργανισμό μας σε ένα υπέροχο διατροφικό σοκ! Ειδικά, όσοι δεν ακολουθούν τις 40 ημέρες και εφαρμόζουν αυστηρή νηστεία κατά την Μεγάλη Εβδομάδα, εκεί να δείτε σοκ.... Ελεύθερη Πτώση χωρίς αλεξίπτωτο!

Φυσικά, υπάρχουν και διατροφολόγοι που θα απορρίψουν τις παραπάνω εκδοχές ή θα αντιταχθούν με αντιπροτάσεις. Σαφώς! Αυτά που λέμε δεν αποτελούν απαρέγκλιτο κανόνα!

Όμως σε αυτό που θα συμφωνήσουμε όλοι είναι ότι όλα πρέπει να γίνουν με μέτρο και σταδιακά, όχι απότομα και εδώ έρχεται το βράδυ της Ανάστασης και κυρίως η Κυριακή του Πάσχα.

Προσέξτε! Προσέξτε τι θα φάτε και πόσο... Ο Οργανισμός δεν θα αντέξει την απότομη και αυξημένη εισβολή σε λίπη και έλαια και πόσο μάλλον κρέας (κατσικάκι, αρνί, εντόσθια κλπ) που συνήθως είναι έξω από τις διατροφικές συνήθειες.

Προσοχή λοιπόν, αν δεν θέλετε να μάθετε τί είναι ταχύτερο από το φώς και την σκέψη...

Για αυτό λοιπόν, προσέχουμε για να έχουμε και με μέτρο!

Πάν μέτρο άριστον! ... κάτι ήξεραν....

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε Καλό Πάσχα,Καλή Ανάσταση.

Οι παπάδες τρώνε τα πάντα και πίνουν τα πάντα γι' αυτό έχουν όλοι ζάχαρο και χοληστερίνες.

Η καλύτερη διατροφή για την νηστεία είναι μία: ψαράκια στα κάρβουνα (απο γαύρο και σαρδέλα μέχρι τσιπούρες και λαυράκια). Χόρτα σαλάτα και ζυμωτό ψωμί!
(2 φετούλες βέβαια!)
Σου κάνω έτσι νηστεία 365 μέρες το χρόνο!